Ronde trap

Ronde trap? Wenteltrap, draai- of spiltrap

Ronde trappen zijn de paradepaardjes onder de trappen. Ronde trappen zijn namelijk vaak ingewikkelde ontwerpen die het uiterste vragen van de trappenmaker. Ruimtelijk inzicht en ambachtelijk vakmanschap zijn hierbij cruciaal. Een mooie ronde trap straalt alles uit waar een trappenmaker voor staat. Ze zijn een tijdloos element in ieder gebouw. Een ronde trap is beschikbaar in vele vormen, ieder met zijn eigen voordelen en unieke aspecten. U kunt onder andere kiezen uit een wenteltrap, draaitrap of spiltrap. Allemaal zijn het indrukwekkende designstatements die gegarandeerd de aandacht zullen trekken. Met een houten ronde trap op maat van Presser definieert u de ruimte en samen met u ontwerpen we een spektakelstuk. Zo creëren we een waar pronkstuk voor u en voor onszelf! Wilt u ook een unieke ronde trap in uw woning of gebouw? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of maak een afspraak met ons.

Wenteltrap

Een wenteltrap is een trap die in strakke of meer geleidelijke curve omhoog wentelt. Een wenteltrap is meestal gecentreerd rondom een centrale as of kolom. Hierdoor hebben ze een cirkelvormige of spiraalvormige uitstraling. Deze vormgeving maakt efficiënt gebruik van de ruimte, waardoor wenteltrappen ideaal zijn voor kleinere ruimtes of als sierlijke toevoeging aan grote ruimtes. De esthetiek van een wenteltrap kan variëren van klassiek en elegant tot strak en modern. Dit is afhankelijk van het materiaal en het ontwerp. Bij Presser maken we onze wenteltrappen voornamelijk van hout. Een houten wenteltrap is goed bewerkbaar waardoor we aan al uw specifieke wensen kunnen voldoen. Daarnaast voegt een wenteltrap van hout een warme en natuurlijke sfeer toe aan uw interieur. Maar ook voor een stalen wenteltrap met hout bent u bij Presser aan het juiste adres. Met een stalen wenteltrap is het mogelijk om met strakkere lijnen te werken en een moderne uitstraling te creëren. Wat voor ontwerp u ook wilt, bij Presser realiseren we het voor u.

Draaitrap

Een draaitrap lijkt veel op een wenteltrap, maar heeft vaak een meer uitgesproken draaiing en bevat bredere treden. Een houten draaitrap kan een prachtige visuele impact hebben, vooral wanneer ze gebruikt worden als centraal punt in een ruimte. Draaitrappen beiden een meer geleidelijke stijging, waardoor ze comfortabeler zijn om te gebruiken. Een draaitrap van hout kan worden geproduceerd in diverse stijlen en maten. Geen wens is te gek voor ons. Dat is het voordeel van een houten draaitrap op maat bij Presser.

Spiltrap

Spiltrappen zijn een variant op de wenteltrap, waarbij de trap zicht rond een enkele, centrale steunpilaar wentelt. Deze pilaar, ook wel spil genoemd, is het dragende element van de trap. Een houten spiltrap van Presser kan hierdoor zeer compact gemaakt worden, ideaal voor beperkte ruimtes. Een spiltrap is vaak steiler dan andere ronde trappen. Zo is een spiltrap van hout een efficiënte oplossing voor het verbinden van meerdere verdiepingen, zonder veel ruimte in te nemen. Het ontwerp van een houten spiltrap kan variëren van een eenvoudige constructie tot een ingewikkelde en decoratieve trap die een ruimte compleet transformeert.